Fogd kézen a jövőt!

Bemutatkozás

Nagyra tartom elődeim karitatív munkáját, mindazt, amit a leginkább rászorulók sorsának jobbításáért és kultúránkért, hagyományainkért tettek. Megtisztelő számomra, hogy férjem oldalán lehetőségem adódik ezeknek az értékeknek a képviseletére.

Feladataim során rengeteg szívmelengető történetet, példaértékű sorsot és hétköznapi hőstettet is látok magam körül. Sok jó szándékú embert és szervezetet, akik példamutatóan segítik a legelesettebbeket, a nagycsaládosokat és a fogyatékkal élőket. Szeretnék ezeknek a nagyszerű embereknek és közösségeknek a szószólója lenni, és a rám irányuló figyelmet minél inkább feléjük fordítani.

Közös jövőnk szempontjából nagyon lényegesnek tartom a fiatal tehetségek segítését, biztatását is. Szeretném a közvélemény, a családok figyelmét felhívni ennek fontosságára.

Nehéz megbecsülni, vajon hány jó képességekkel megáldott fiatal talentum marad beváltatlan ígéret, hány tehetséget veszítünk el anyagi okokból vagy a megfelelő fejlesztés hiánya miatt, de azt gondolom, egyetlen ilyen sors is túl sok. Édesanyaként is úgy gondolom, hogy jó szóval, figyelemmel és bátorítással sokat tehetünk azért, hogy ez megváltozzon.

Örülök, ha velem együtt Önök is biztatják a tehetséges gyermekeket és fiatalokat a családban, az iskolákban és a tágabb közösségekben, s  egy tehetségbarát, az ember mindenkori képességeihez mért teljesítményt elismerő kultúra pártjára állnak.

Herczegh Anita