Napló

Emlékezetes programok, emlékezetes emberek

2019. április 12.

Védőoltásokkal távol tartható a járványok sokasága

Férjemmel négy gyermeket felnevelve, felelős szülőkként mindig nagy áldásnak tartottuk, hogy a betegségekkel való küzdelemben segítségünkre voltak a modern orvostudomány tapasztalatai és eredményei. Sosem gondoltuk azt, hogy mi okosabbak lehetünk az orvosoknál, hogy több évtized tapasztalatait figyelmen kívül hagyhatnánk.
Az Országos Védőoltási Továbbképzőn Szegeden is a védőoltások fontossága mellett foglaltam állást. A téma sajnos nagyon aktuális, mert bár számos országban megvan minden eszköz a sikeres védekezéshez, sokan mégis megtagadják a hozzájárulást gyermekeik beoltásához, és így kiszolgáltatottá teszik őket a különféle kórokozóknak.
A napokban éppen New York brooklyni részén hirdettek szükségállapotot, és rendelték el a kötelező oltást a kanyarójárvány miatt. Egy kis híján eltűnt betegséget most újra tízezrek kaptak el világszerte, teret adva a veszélyes szövődményeknek, szülői aggodalomnak.
Bízom benne, hogy Magyarországon a szülők továbbra is elviszik beoltani a gyermekeiket, és nem játsszák el felelősségüket. Így őrizhetjük meg legkisebbjeink gondtalan életerejét, egészségét.