Napló

Emlékezetes programok, emlékezetes emberek

2018. december 01.

Várakozva a szeretet ünnepére

Mire elérkezünk az esztendő utolsó hónapjához, mindenki egyre jobban várja a karácsonyt. Szeretnénk magunk mögött hagyni az év minden gondját, lelassítani az időt, csak otthonunk melegségére és nyugalmára figyelni. Készülődünk családunk szeretettel átszőtt együttlétére, az ünnep eljövetelére, amit egykor néhány betlehemi pásztor adott hírül a világnak.
Az adventi koszorú a karácsonyi időszak számomra is nagyon fontos szimbóluma. A világító gyertyák száma a növekvő fényt szimbolizálja, amely a Megváltó megszületésének közeledtét jelzi. Ezért döntöttem úgy, hogy adventi koszorúk készítésével segítem a Fiatal Családosok jótékonysági vásárát.
Nemcsak az általam készített koszorúk iránt volt nagy az érdeklődés. Örömmel érzékeltem a sokakban élő igényt a saját kezűleg készített és hazavihető koszorúk, kopogtatók iránt. Fenyőágak és gyertyák, termések és díszek bőséges kosarai között gyerekekkel és szülőkkel állítottuk össze a karácsonyi várakozást jelképező koszorúkat.
A rendezvény mára már sokak által várt családi programmá vált. Az idei vásár teljes bevételével a Jel Alapítványt és egy különleges jelnyelvi játszótér létrehozatalát támogatta.