Napló

Emlékezetes programok, emlékezetes emberek

2018. október 21.

Legyen időnk egymásra!

A világot járó zenészóriás, Liszt Ferenc számára saját visszaemlékezései szerint akkor vált kézzelfogható valósággá, mit jelent a hazaszeretet, amikor meghallotta, hogy Pesten rendkívüli árvíz pusztított. Azonnal segíteni akart. Rögtön segélykoncert szervezésébe fogott. Miközben távolból az elesettekre gondolt, mélyen átélte az összetartozás és az egymás iránti felelősségvállalás érzését.
A Tűzoltó utcai gyermekklinika javára az Őrzők Alapítvány minden évben jótékonysági gálaestet szervez október végén, Liszt Ferenc születésnapja körül. Az idei lélekemelő klasszikus zenei esten kivételes tehetségek léptek fel. Varázslatos zongorajátékával ajándékozta meg a közönséget két egészen fiatal művész, a Junior Príma díjas Kocsis Krisztián és a Ferenczy György Zongoraverseny többszörös nyertese, Balogh Ádám.
A mostani jótékonysági gála még inkább megerősítette bennem, hogy felelősek vagyunk egymásért. Mindig kell, hogy legyen időnk egymásra! Az Őrzők Alapítvány a daganatos és leukémiás gyermek életének szebbé tételéért végzett missziójával példát mutat sokunk számára. Hála és köszönet nekik!

http://www.orzokalapitvany.org/