Napló

Emlékezetes programok, emlékezetes emberek

2018. június 08.

Közös segítség a kárpátaljai gyermekeknek

Ukrajna elnökének feleségével, Marina Porosenko asszonnyal együtt avattuk fel a ráti Szent Mihály Gyermekotthon új rehabilitációs központját. A Bíró családnak és még sokaknak köszönhetően az Ungvár melletti községben 12 éve működik, és folyamatosan bővül a családtípusú gyermekvédelmi intézmény. Jelenleg is harmincöt árva és nehéz sorsú gyermek részére nyújtanak itt oltalmat.
Június 8-án a rászoruló gyermekek és a ráti nevelőszülők Magyarország és Ukrajna részéről egyszerre érezhették az odafigyelést és az elismerést. Az ukrán köztársasági elnök felesége a mozgáskorlátozott gyermekeket segítő különleges gépet adományozott a rehabilitációs központnak. Férjem pénzbeli támogatásban részesítette az új létesítményt. A Rátra beérkező Egy vérből vagyunk jótékonysági futás résztvevői és a velük érkező orvoscsoport által felajánlott közreműködés is azt mutatta, hogy a segítségnyújtás nem ismer határokat. Jó érzés volt mindezt helyben megtapasztalni.
Marina Porosenkóval, akivel először találkozhattam, és akivel életutunk jó néhány hasonlóságot mutat, megállapodtunk, hogy folytatni fogjuk közös fellépésünket a humanitárius területen: az elesettekért, a rászoruló gyermekekért.