Napló

Emlékezetes programok, emlékezetes emberek

2018. június 02.

Ifjú virtuózok között a Sándor-palotában

A Virtuózok, a legifjabbak klasszikus zenei tehetségkutatója a kezdetektől a szívemhez nőtt. Öröm volt a televízión keresztül követni – és az élő műsorban is jelen lenni – a rendkívüli tehetséggel megáldott gyerekek káprázatos fellépésein. A fővédnökséget ajándékként éltem meg.
A gyermekek lebilincselő muzsikája számomra ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország a klasszikus zene tekintetében is a világ élvonalába tartozik. Az sem véletlen, hogy a hazánkban elsőként elindított és most negyedik évadát záró vetélkedőműsort egymás után veszik át más országok televíziós társaságai.
Június első hétvégéjén a Virtuózok döntőseit, felkészítő tanárait és zsűritagokat láttam vendégül a Sándor-palotában. A tükörteremben rendezett ráadáskoncert egyszerre jelentett óriási élményt és megtiszteltetést számomra. Az ifjú, immár közismert vendégek: Abouzahra Mariam, Balázs-Piri Soma, Beke Márk, Bencze Máté, Fekete Tamás, Gertler Teo, Hart Gábor, Ninh Duc Hoang Long és Urbán Benjámin muzsikáltak és énekeltek.
Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk még hallani Magyarország ifjú virtuózairól!