Levelek

2019. május 04.

Herczegh Anita köszöntője a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Babaköszöntő című rendezvényén a Hajógyári-szigeten

Kedves Családok!
Kedves Szülők és Gyermekek!

Egy gyermek világra jöttével minden családban új időszámítás kezdődik. Egy csodálatos korszak. Tengernyi,sosem tapasztalt örömmel és kihívással, új, mindennél erősebb szeretetkapcsolatokkal.

Az újszülöttek azonban nemcsak annak a családnak az életét gazdagítják, amelybe érkeznek. A nagyobb közösségre is áldásként hatnak. „Egy gyermek képes mozgásba hozni a jó erőket, és megmozgatni a szülőket, a barátokat, sőt a szomszédokat és az idegeneket is, akik boldogan és önzetlenül ajánlják fel segítségüket” – hangsúlyozza Lisa Miller amerikai pszichológus.

Hálásan köszönöm a Nagycsaládok Országos Egyesületének, hogy immár negyedik alkalommal megszervezték a babaköszöntőt. Azért, hogy együtt mondhassunk igent az életre, igent a családra, igent az egymás iránti szeretetre. Hogy együtt köszönthessük fel a legkisebbeket, a gyarapodó családokat, miközben egy zsibongó gyermekektől hangos, mozgalmas nap veszi kezdetét a szigeten.

A mai babaköszöntő olyan örömteli együttlét, ahol kicsinyek és nagyok egyetlen hatalmas közösséget alkotnak. Ahol a sok-sok mosoly, a vidám gyermekzsivaj és a féltve őrzött babák jelenléte tükrözi vissza a csodát: a gyermekszületés ünnepét.

Nagycsaládos anyukaként, gyermekeim érkezésének felejthetetlen pillanataira visszaemlékezve kívánok Mindannyiuknak élményekkel teli, kikapcsolódást nyújtó szép napot.

Isten éltessen minden újszülöttet és idelátogató, kisgyermekét nevelő édesapát, édesanyát és minden családtagot!