Fogd kézen a jövőt!

Bemutatkozás

Nagyra tartom elődeim karitatív munkáját, mindazt, amit a leginkább rászorulók sorsának jobbításáért és kultúránkért, hagyományainkért tettek. Megtisztelő számomra, hogy férjem oldalán lehetőségem adódik ezeknek az értékeknek a képviseletére.

Feladataim során rengeteg szívmelengető történetet, példaértékű sorsot és hétköznapi hőstettet is látok magam körül. Sok jó szándékú embert és szervezetet, akik példamutatóan segítik a legelesettebbeket, a nagycsaládosokat és a fogyatékkal élőket. Szeretnék ezeknek a nagyszerű embereknek és közösségeknek a szószólója lenni, és a rám irányuló figyelmet minél inkább feléjük fordítani.

Közös jövőnk szempontjából nagyon lényegesnek tartom a fiatal tehetségek segítését, biztatását is. Szeretném a közvélemény, a családok figyelmét felhívni ennek fontosságára.

Szakemberek szerint Magyarországon tíz kimagaslóan tehetséges gyermekből kilencet elveszítünk. Sok oka lehet ennek, de édesanyaként is úgy gondolom, hogy jó szóval, figyelemmel és bátorítással  sokat tehetünk azért, hogy ez megváltozzon.

Örülök, ha velem együtt Önök is biztatják a tehetséges gyermekeket és fiatalokat a családban, az iskolákban és a tágabb közösségekben, s velem együtt egy tehetségbarát, az ember mindenkori képességeihez mért teljesítményt elismerő kultúra pártjára állnak.

Herczegh Anita